ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Με γνώση και νόηση, θέτουμε εαυτούς στην υπηρεσία της πατρίδας και του Έθνους.

 

Το κάλεσμα προς όλους τους πολίτες-ψηφοφόρους

Είναι ολοφάνερο πλέον στις μέρες μας, πως η πολιτική κατάσταση και τροπή των πραγμάτων, δεν είναι και η καλύτερη για την χώρα μας. Αυτό είναι το συμπέρασμα ενός μέρους των πολιτών. Στον αντίποδα υπάρχουν και αυτοί που θεωρούν την πολιτική σκηνή ως καλώς υφιστάμενη και με σοβαρές  προϋποθέσεις βελτίωσης.

Αυτονόητο είναι πως οι απόψεις συχνά αλλάζουν με την εναλλαγή των κομμάτων εξουσίας και την παρουσία άλλων πολιτικών σχηματισμών που μονίμως βρίσκονται στην μειοψηφία της Βουλής.

Ποια είναι, άραγε, εκείνα τα στοιχεία που επηρεάζουν τους πολίτες-ψηφοφόρους και η διάθεση τους αλλάζει ως προς τις προοπτικές που έχουν θέσει ως στόχο;;

Ανοίγουμε, λοιπόν, ένα μεγάλο κεφάλαιο και ίσως δυσκολευτούμε να αποσαφηνίσουμε τους λόγους, αν παραμείνουμε εγωιστικά σε στερεότυπα.

Πρώτα  πρώτα , ως πολίτες, συνδέουμε πολύ εύκολα, διότι μας διευκολύνει, το καλό με το κακό.  Πάνω σ’ αυτήν την πλατφόρμα όμως η υποκειμενική άποψη, στήνει σκηνικό δικαιολογιών, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε σε πλασματικό πεδίο. Σ’ αυτό βοηθά και η άγνοια περί πολιτικής που δυστυχώς επικρατεί, άσχετα αν σε κάθε περίπτωση γινόμαστε πολιτικοί αναλυτές, με μόνη επιθυμία να αναδειχθούμε.  Καλοί οι δικοί μας και όλοι οι άλλοι κακοί. Μόνον ένας αρρωστημένος εγωισμός και μια κοντόφθαλμη θεώρηση, θα έδινε αυτήν την τοποθέτηση. Επίσης ο διαχωρισμός σε καλούς-κακούς, βασίζεται σε ιδιοτελή κίνητρα, που τροφοδοτούνται από κρυμμένες ανασφάλειες και ενισχύουν υστερόβουλες επιδιώξεις.

Οι πολιτικοί-κομματικοί σχηματισμοί είναι ο δεύτερος πόλος του θέματος, αλλά ο ρόλος του είναι πρωτεύων. Είναι οι κατ’ εξοχήν εκμεταλλευτές του δίπολου καλό-κακό, που με μαεστρία διασπείρουν στο πολιτικά ανώριμο τμήμα των ψηφοφόρων, αλλά και στον αρνητή της γνώσης και της αλήθειας, πολίτη.

Κυρίως οι αρχηγοί εκθειάζονται με πολλά μέσα τα οποία προσφέρουν μισθωμένες υπηρεσίες. Ο τύπος και ειδικά η tv έχουν αναλάβει εργολαβικά αυτήν την αποστολή, όπως και οι ειδικοί σύμβουλοι και think tank, που προωθούν ιδέες και σχέδια κατόπιν αμοιβών. Και μέσα σ’ αυτό το θολό περιβάλλον, το ομιχλώδες τοπίο που στήνει κινδύνους που παραμονεύουν τον πολίτη, το καλό και το κακό παίρνει χρώμα και υπόσταση, με την βοήθεια βεβαίως και του ανεμιστήρα που εκτοξεύει λάσπη προς πάσαν κατεύθυνση.

Όταν ο λύκος πέσει στο κοπάδι, τα πρόβατα τρέχουν όπου να’ ναι. Σκορπισμένοι, διαχωρισμένοι οι πολίτες - ψηφοφόροι, σε κατάσταση φόβου και υστερίας, ψάχνουν εναγωνίως προς τα πολυάριθμα κόμματα, μήπως βρουν ανταπόκριση, λύσεις και ανακούφιση. Μάταιο φυσικά, διότι η αβεβαιότητα γιγαντώνεται και οι διασπαρμένοι σε ύποπτες και δύσπεπτες ιδεολογίες πολίτες, βρίσκονται εγκλωβισμένοι εντός των τεχνητών τειχών της κομματοκρατίας.

Θεωρώ τον Ελληνικό λαό έξυπνο και πολιτικά προχωρημένο. Ως μονάδα κι εγώ αυτού του συνόλου και συμμετέχοντας στα πολιτικά δρώμενα, πρόσεξα ένα κάλεσμα. Ψάχνοντας και γνωρίζοντας, ανακάλυψα την ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ, έναν πολιτικό φορέα που ουδεμίαν σχέση έχει με τα κόμματα. Μας καλεί πρωταρχικά να ενωθούμε συνειδητά και υπεύθυνα για την επίτευξη των στόχων και σκοπών, που σαν προβληματισμένοι πολίτες, βλέπουμε πως απομακρυνόμαστε, με τις τραγικές πολιτικές πρακτικές και συνέπειες

Η ένωσή μας, φίλοι μου, δίνει την δύναμη να αντιμετωπίσουμε την οδυνηρή για τον τόπο κομματοκρατία. Με γνώση, νόηση και αποδοχή αυτού του καλέσματος, θέτουμε εαυτούς στην υπηρεσία της πατρίδας και του Έθνους. Εθελοντικά, ανυστερόβουλα, άνευ ενδοιασμών και κομματικών επιρροών, αναζητούμε τα δίκαια και τα δικά μας που στερηθήκαμε βιαίως.

Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ δεν μεταχειρίζεται συνθήματα για να κερδίσει οπαδούς και ψήφους. Ελληνικές ψυχές αναζητά, με γνώση και νόηση, για την ανάδειξη της ιδέας του Έθνους, που οι τρομοκράτες πολιτικοί πολεμούν και τόσο πολύ θέλουν να σβήσουν.

Το κάλεσμα προς όλους τους Έλληνες, είναι δίχως κόμμα, δίχως δόγμα, δίχως χρώμα.

Χρήστος Κράγιας

πηγη

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια